Afgangsprojekt i Kina 2006

I foråret 2006 befinder jeg mig i Kina hvor jeg skal skrive mit afgangsprojekt på Shandong Jiaotong University i Jinan. Denne side er lavet for at fortælle familie og venner om dette ophold og mine oplevelser. I Kina er blogspot censureret og jeg kan ikke selv se denne hjemmeside, undlad derfor at skrive kommentarer, skriv istedet til mig på soerensen_christina@hotmail.com

mandag, marts 13, 2006

Long time no see

Så gik der vist liiiige et stykke tid hvor jeg ikke fik skrevet...
Men sådan kan det jo gå når man har det godt og har nok at se til;-)
Her er lige først et fællesbillede af hele Danmark/Kina-Truppen med Uni i baggrunden! Alle kigger i kameraet, bortset fra mig, der bare ser blæst ud! Godt så!
I midten står Carl der er underviser fra IHA, til højre for ham står hans datter Selma og til højre igen hans kone Helle. Resten er vist blevet præsenteret. Familien er rigtig flinke og vi ser en del til dem.

Siden jeg skrev sidst er der sket meget!
Vi har holdt ballonfest!
Vi har holdt kondomfest?!?
Rimelig rutineret af ruby!
Vi har holdt videoaftener og spilleaftener med kort, settlers og manhjing! Det sidste er et super kinesisk spil som jeg skal lammetæve jer alle i når jeg kommer hjem!


Også mere seriøse ting er der blevet tid til! Kristian, Kristian, Kirstine og mig (Altså de gæve B-folk) har været på udflugt med vores afdeling på Uni og se på... Tadada...: Broer! Yes, det er jo det vi er her for...;-)
Her er et billede af Luokou Yellow River Bridge; en gitterbro i stål bygget i 1912. Det er den jernbanebro i Kina med det længste spæn. NØJ, tænkter i så alle sammen! Men den var altså ret flot!! Af sikkerhedsmæssige hensyn fik vi desværre ikke lov at gå ud på den så vi kunne se nærmere på den... der kom jo tog...

Kirstine og mig har skam også haft tid til at være ude at repræsentere kvinderne verden over! Jep, de fejrer også Kvindernes Kampdag her i Kina! Det blev fejret med et stort anlagt show d. 2. marts (Så det kunne blive sendt i tv d. 8...)
Det var et sandt overflødighedshorn af feministiske taler, gøglere, Peking Opera og meget mere!
Her på det første billede er det to slangemennesker (Smokey-John & Co.) der laver deres "tøndeshow". Det var godt nok lidt klamt noget af det! ("Jeg er slangemenneske, jeg kan holde til det, du skal bare presse til... Aavvv Aavvv!!!
Jeg skal helt ned i tønden ellers er det ikke noget nummer! PRES! PRES!!!" )
Højdepunktet var da en gruppe skulle optræde med nogle traditionelle engelske sange: Edelweis og Country Road! Det var meget smukt, især da 4 kinesere kom ud under Country Road klædt ud som cowboys med guitars!! Der var ikke et øje tørt! Smukt!
Her til sidst et billede af Peking Opera. Det var vildt flot, men jeg forstod godt nok ikke noget af det...
Vi var også oppe og prøve sådan nogle tallerkener man snurrer rundt på en pind... Sturh nummer! Blev interviewed til tv bagefter... pinligt! "Yes, this is really funny, we don't have this in Denmark...Uh..." Men de æder det jo råt;-)

Også lidt shopping er det blevet til! Vi var på marked hvor man kunne få ALT lige fra køkkenudstyr, til elektronik, til tøj... Det var dog lidt lokalt (Som i grimt...) så fik ikke købt så meget...
På billedet er vi på vej ned af en gade mellem markederne med en masse små køkkener. Det var en rigtig hyggelig dag, men desværre en af de få få regnvejrsdage vi har her i Kina... (Ikke for at prale, men det regner stort set aldrig:-))

Nu lyder det måske som om vi aldrig laver noget fornuftigt, som f.eks. projekt. Men det gør vi jo... Vi er ved at komme godt igang, har haft de første møder med vores vejledere mr. & mrs. Peng og prøver at få lavet noget selvom der også er meget andet der frister!
Kirstine er godt igang med at lave en model i ROBOT og jeg arbejder med lastopstillinger og lastkombinationer.

Men nu har jeg vist fået dækket de sidste 14 dages tid!
Jeg håber at I alle har det rigtig godt i DK og jeg glæder mig til at se Jer til sommer!
Zaijian!