Afgangsprojekt i Kina 2006

I foråret 2006 befinder jeg mig i Kina hvor jeg skal skrive mit afgangsprojekt på Shandong Jiaotong University i Jinan. Denne side er lavet for at fortælle familie og venner om dette ophold og mine oplevelser. I Kina er blogspot censureret og jeg kan ikke selv se denne hjemmeside, undlad derfor at skrive kommentarer, skriv istedet til mig på soerensen_christina@hotmail.com

søndag, februar 19, 2006

Mad m.m..;-)

For nylig var vi ude med Kathy og Hermen, som er et kinesisk-hollandsk par der underviser her på universitetet. De er utrolig søde og hjælpsomme og vi nyder rigtig godt af at bo overfor dem! Vi var med dem ude at spise barbeque og så var det også deres 1 års bryllupsdag. Det med barbeque var lidt mærkeligt for man spiste KUN kød! Og skyllede det ned med masser af øl... Men lækkert var det, især nyre og vener! Mums!
Bagefter drak vi øller hos Kirstine og lærte dem lidt bedre og kende. Kathy er rigtig god til engelsk i modsætning til de fleste andre kinesere, og det er spændende at høre hende fortælle om Kina, hendes opvækst og familie. Det er også hende der senere skal undervise os i kinesisk, det bliver vildt fedt at komme igang igen og måske komme lidt længere end "Nihao".

Nu til en helt anden madoplevelse: Hotpot!
Hvad skal jeg sige? Ad ad ad!!! Man har en gryde men forskellige slags supper, heri koger man lækkerie som blæksprutter, tang, sukkerpølse, alt i indvolde og sågar fårediller. Sidstnævnte røg ud igen, det kunne jeg bare ikke synke! Behøves jeg sige at mætte det blev vi ikke?!? Men det var en sjov og hyggelig oplevelse! Bagefter var vi dog nødt til at gå andetsteds for at få stillet sulten...

Det er faktisk ret så svært nogle gange at være dansker i Jinan! Vi er de hvide negere;-) Folk kigger og kigger! Men man skal jo ikke klage og vi vidste det jo også på forhånd! Og de er altså rigtig søde og vil bare så gerne forstå en... Så med en parlør og lidt vilje så finder vi da ud af det. Kirstine og jeg var nede at spise frokost en dag, kvinden i biksen blev ved at stille det samme spørgsmål som vi ikke liiige kunne fange... Det hjalp ikke da hun skrev det ned på kinesisk, men vi tog sedlen med hjem og spurgte Kathy. På sedlen stod om vi var amerikanere. Hvor ville det bare være fedt hvis man kunne lidt mere kinesisk og kunne snakke lidt med folk!!
Her på billederne ses vores lokale nudelpusher og Kirstine indenfor. Efterhånden håndterer vi jo spisepindene med en kirurgs præcision!!
På bordene ligger der hvidløg i hele fed. Dem piller de så og tager skiftevis en bid af hvidløget og nogle nudler! Føj for en hørmer! På billedet af Kirstine er der også en skål chili, det er mega-stærkt men jeg er ved at vænne mig til det...

Her er der et billede indefra centrum, hvor vi har fundet en gade hvor man kan få rigtig meget godt og billigt mad. Her er barbeque, brød med sharwarma, wokretter i alle afskygninger, nudler og mange andre ting og det meste koster nok under en 5'er... Vildt!Vi var forresten også til middag med en fra det internationale kontor og nogle dekaner. Her fik vi griseører, silkeorm, cikader, fiskehoved og fiskemave! Fiskemave smagte fantastisk, lige indtil Michelle fra det internationale kontor fortalte hvad det var! Regel nr. 1; Fortæl aldrig hvad vi spiser!!! Michelle, altså!
På billedet ses Lars spise en silkeorm. Bon appetit!

Men nok om mad, Kina har jo også andet at byde på!
Det med maden fylder bare så utrolig meget indtil man finder nogle gode steder at spise... Men så sent som idag gik det galt igen og vi endte med suppe med fisk (med masser af ben) og noget der minder om tofu... Men imorgen kommer Carl, som er underviser fra IHA som arbejder her, og hans familie tilbage og vi glæder os sådan til de kan vise os alle de gode steder!!